je koksdiploma in 22 weken, 1 dag in de week

Lessen door gastdocenten uit het netwerk van JustHoreca, variërend van allergenenspecialist tot Michelin sterren chef.

 

De opleiding is ontwikkeld voor ambitieuze en gepassioneerde koks zonder bevestigd opleidingsniveau, met minimaal 6 maanden werkervaring in de keuken (afwasser met mise & place werkzaamheden, hulpkok, keuken assistent etc.)

Een branche erkende opleiding met ruimte voor creatieve inbreng van studenten en werkgevers. Leer je snijtechnieken, kooktechnieken, warenkennis, HACCP, Sociale Hygiëne, allergenen, bevoorrading en waste. 

Naast de theorie- en praktijklessen ga je op ‘safari’ naar een slachterij, een vishandel of wildplukken in de natuur.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de opleiding en de lesdagen, neem dan nu contact met ons op 

JUSTHORECA ACADEMY IN HET KORT

Een erkend

SVH diploma

1 dag les,

22 weken

Leuke en leerzame excursies

Niveau naar hoger level tillen

Theorieboeken, praktijkopdrachten en online leren

ONZE ACADEMY CHEFS

Chef Mischa Headshot.jpg

Mijn naam is Mischa Graafmans ik ben 48 jaar en kom uit Amsterdam.

Horeca is iets waar ik van kleins af aan al mee bezig ben, en dit is begonnen in de restaurants die wij thuis hadden.

Chef de Academy & Consultant JustHoreca

MISCHA GRAAFMANS

Schermafbeelding 2018-01-19 om 16.09.53.

De in Groningen geboren en getogen Albert Moorlag pakte 25 jaar geleden zijn koffers en streek neer in het Noord-Hollandse omdat hij daar de kok kon worden die hij graag wilde zijn.

Consultant JustHoreca

ALBERT MOORLAG

Afbeelding1.png

Momenteel werkzaam als Executive Chef bij Ammonite en heeft veel ervaring opgedaan in Hotel Okura Amsterdam.

Executive Chef Ammonite 

JEROEN BEENS

Steven de Ruig.jpg

Steven is een enthousiaste kok die vanuit zijn liefde voor het ambacht op zijn 40e de overstap heeft gemaakt van kantoorwerk (banken en IT bedrijven) naar de horeca.

Freelance Chef

STEVEN DE RUIG

Fabian Snijders.jpeg

Mijn motto is “zelf bereiden” weten hoe de technieken gaan en daar je eigen draai aan geven. Het zelf bereiden van alles heeft op mij een blijvende indruk achter gelaten.

Culinair Adviseur

FABIAN SNIJDERS

13323346_242828022752740_860437665946577

Ook Stephan is op zijn 15e begonnen als afwasser en stond na een paar weken afwassen toch liever in de keuken. Na 3 jaar werken in de keuken heeft hij toch besloten de opleiding voor zelfstandig werkend kok te volgen.

Freelance Chef

STEPHAN SILVER

WAT IS HET VOOR OPLEIDING

EN VOOR WIE?

We beginnen in eerste instantie met de opleiding tot

SVH Kok

In principe is de opleiding geschikt voor iedereen die de het niveau van basiskok wil leren, van afwas -of keukenhulp tot de amateur kok, die de basis goed aan wil leren.

De Academy is geschikt voor volwassenenonderwijs vanaf 22 jaar.

Wij richten ons ook op de werkgevers die in hun personeel willen investeren om deze aan ze te binden. Dit is in de huidige krapte op de arbeidsmarkt een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden.

Mede door het alsmaar uitkleden van de Horeca CAO van de afgelopen 20 jaar is het steeds moeilijker om aan goed personeel te komen, wij willen de opleidingen en het werken in de horeca weer leuk en aantrekkelijk maken!  Wij steken onze nekken uit en beginnen daarom in ieder geval met het leuker en beter maken van de basisopleiding.

MANIER VAN LESGEVEN

De opleidingen van tegenwoordig vinden wij erg theoretisch onderlegt. Er wordt te vroeg en teveel naar de management kant gekeken en te weinig aandacht gegeven aan de praktijk.

 

Koks zijn over het algemeen doeners en willen vaak niet te veel in de schoolbanken zitten. Wij vinden dat de vakopleiding (zoals Maarten en Martijn die hebben gevolgd) weer in ere moet worden hersteld en zullen een uitgebreid en vooral praktisch gerichte opleiding gaan verzorgen. Terug naar de basis van het koken met uiteraard nadruk op alle nieuwe technieken die de laatste jaren zijn ontwikkeld.

 

Vanzelfsprekend is de theorie ook zeer belangrijk en we zullen een unieke leermethode in gaan voeren waarbij de theorie en de praktijk tijdens de lesdagen in elkaar samenvloeien.

 

Ook gaan we werken met leermeesters die nog dagelijks in de keuken staan, dit in tegenstelling tot de geijkte leraren van de koksscholen. Hierdoor is het kennisniveau altijd up to date.

 

Wij zijn trots op onze connecties en we hebben al een aantal zeer gerenommeerde specialisten beschikbaar, van sterrenkoks en executive chefs tot aan een echte allergenen specialist!

ONTSTAAN VAN DE ACADEMY

Het idee van de Academy is mede ontstaan omdat er door de krapte op de arbeidsmarkt veel ongeschoolde koks in restaurants en hotels werken.

 

JustHoreca kreeg veel vragen uit de markt met het verzoek of wij hun ongeschoolde koks wilde begeleiden en opleiden. Hierdoor is het idee ontstaan om zelfstandig een basiskoksopleiding op te richten.

 

Wij hebben hard gewerkt om de opleiding te ontwikkelen en werken hierbij intensief samen met het SVH.

  

De Academy wordt ondergebracht in het experience center van VHC Jongens, voorzien van de modernste apparatuur.

Ook gaan wij werken met leermeesters die nog dagelijks in de keuken staan, dit in tegenstelling tot de geijkte leraren van de koksscholen. Hierdoor is het kennisniveau altijd up to date.

We zijn trots op onze connecties en we hebben al een aantal zeer gerenommeerde specialisten beschikbaar, van sterrenkoks en executive chefs tot aan een echte allergenen specialist.

 

MEER INFO

AANMELDEN

Hierbij geef ik toestemming dat mijn contactgegevens worden gebruikt, volgens de AVG regelgeving. 

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon